Beachparadise Nha Trang

Zaterdag 07 mei:
Om 07.00 uur stappen we de bus uit. En wat is het warm. De zon brand op onze lijven en ik lieg niet als ik zeg dat de temperatuur de dertig graden bijna haalt. Dat beloofd nog wat voor vandaag. We checken in bij een hotel wat op steenworp afstand ligt van het strand. Als de palmbomen het uitzicht niet belemmerden… jahaa, dit plekje is weer paradijselijk!
Onze eerste planning was op vandaag meteen een tour te boeken en morgen weer verder te gaan. Maar met deze temperaturen haasten is niet goed voor je hart. We doen het dus rustig aan!
Eerst maar eens ontbijten. Als we terug lopen naar het hotel worden we aangesproken door een man van Easy Riders. Dat is een organisatie in Vietnam die voor toeristen motortochten organiseerd door het binnenland van Vietnam. We hebben er al goede verhalen over gehoord. En wat deze man verteld klinkt inderdaad goed. In een tocht van 4 dagen gaan we via Dalat naar Mui Ne. Onderweg stoppen we regelmatig om dorpen, rijstvelden en koffieplantages te bezoeken. Ook een fabriekje in bakstenen en zijde, de jungle en de hooglanden worden niet overgeslagen. Op dag vier is er direct de gelegenheid om de bus naar Saigon (Ho Chi Minh City) te pakken. Doen dus! Het is wel een beetje duur, maar in vier dagen zien we wel een heleboel waar we over aan het twijfelen waren of we daar de tijd voor hadden.
Niet veel later zitten we achterop de motor op weg naar de fotoboer. De man van Easy Riders weet een goede reperateur te zitten. En met zo’n tocht in het vooruitzicht is het natuurlijk zaak om onze camera weer zo spoedig mogelijk in de oude staat terug te brengen. Nadat we de lens hebben afgeleverd (en die man denkt dat ie hem kan repareren..?!) maakt Ruud gebruik van de gelegenheid om zelf motor te rijden. Hmm, tja. Net buiten de stad worden de fijne kneepjes van het motorrijden uitgelegd en binnen twee minuten rijdt Ruud weg..! Een rijbewijs voor motoren, wat een onzin. Met een grote zelfverzekerde glimlach rijdt Ruud de bergen in. Fluitje van een cent. Die vier dagen rijdt ie lekker zelf. Ik bedenk me geen twee keer en ga lekker achterop bij iemand die er voor gestudeerd heeft om motor te rijden.
Terug bij het hotel trekken we de zwembroek en bikini aan en begeven ons richting het strand. Een bedje in de schaduw met uitzicht op het wa… Nee, ik zal jullie niet nog een keer lekker maken. Boekje erbij. Zo houden we het nog wel even vol.
Aan het eind van de middag lopen we terug naar de fotograaf. Vol verwachting en jaaaa, hij doet het weer. Wat een opluchting zeg. Tevreden lopen we via het strand terug. We spoelen het zoute water van ons af en gaan dan lekker eten.
Tegen elfen zoeken we ons bed op.

Zondag 08 mei:
Om 07.00 uur gaat de wekker. Voor Ruud dan. Ik kan lekker blijven liggen. Beetje internetten, site bijwerken, lezen, stadje in, naar het strand… Terwijl Ruud de bodem van de zee aan het bekijken is. Vandaag staan er twee duiken gepland.
Als ik om 13.30 uur weer bij het hotel kom is Ruud al terug. Da’s vlot. De duiken waren leuk maar hij heeft ze beter gehad. Tja.
De rest van de middag brengen we door aan het strand. Heerlijk, nog zo’n dagje helemaal nix! En ook de avond. Er zitten een paar errug leuke restaurants op het strand. Beetje duur maar ach, het is vakantie. Met het geruis van de zee op de achtergrond en met de voetjes bijna in het zand genieten we van het heerlijke eten. Als we net weg willen komen we twee bekenden tegen. Mensen van de Top Gear toer. Zij hebben een motor gekocht in Vietnam en reizen ook van noord naar zuid. Ze hebben er twee dagen over gedaan hier te komen. wat een verschil met de bus, slechts 12 uur bij night!
Als we bijgekletst hebben is het echt tijd om naar het hotel terug te gaan. Tas inpakken en dan lekker slapen.

About the author