La Fortuna

Maandag 15 september 08
Om 4:30u gaat de wekker. We gaan proberen om nog wat kleine schildpadjes te zien op het strand. Gister hebben we een grote groene schildpad gezien dus hopelijk vandaag de kleine. Op het strand lopen we een stuk heen en weer maar helaas geen jonge schildpadjes te zien. In de verte zien we nog een grote richting de zee kruipen. Jammer.. Vermoeid kruipen we weer in het overheerlijke bed… De balken staan nog in je rug maarja..

Om 9 uur staan we weer op, ontbijten we en lopen langzaam naar de rivier. Om 11 uur gaan we met de boot naar Cariari en vandaar weer naar La Fortuna. Om 11 uur is er nog geen boot te bekennen dus ik ga maar eens vragen in mijn zeer vloeiende spaans of die nog komt… Ja als het goed is komt ie zo. Om 11:15u komt er een boot na nagevraagd te hebben of we deze moeten hebben wordt er nee gezegd, dus we staan nog maar even te wachten, nu blijkt dat we deze toch moeten hebben. We gaan zitten en na 10 minuten vertrekt de boot. Na een bootreis van 2 uur komen we in Cariari en hier staat een prive busje te wachten om ons naar La Fortuna te vervoeren. Onderweg pikken we nog wat spanjaarden op, de resortmensen zoals we ze noemen, erg luidruchtig en engels spreken is onmogelijk, zelfs geen hello. Rond half 6 zijn we dan bij ons hostel. Een prachtig grote kamer die superschoon is, en dat voor $25, Super. We droppen onze was bij de receptie boeken een toer voor de volgende dag en gaan dan lekker eten.

Dinsdag 16 september 08
Rond 8 uur staan we op en ontbijten bij een tentje in het centrum. Heerlijk vers fruit en toast. Das eens wat anders dan een boterham met kaas. Hierna pakken we onze spulletjes en gaan dan met de taxi naar de la fortuna waterval. Vanaf de kassa is het nog zo´n 20 minuten lopen. Steil de berg af via smalle trappen. De waterval is prachtig en we schieten een paar leuke foto´s. Dan weer omhoog. Hevig zwetend komen we boven weer aan. Ondanks de bewolking is het nog goed warm. Op het parkeer terrein staan geen taxi´s dus we besluiten dan maar terug te lopen, toch nog zo´n 7 km. Gelukkig komt halverwege een taxi achterop rijden met een amerikaan erin. Gelukkig kunnen we meerijden. In de supermarkt kopen we dan nog even iets te drinken en gaan dan wat eten bij een restaurant in het centrum, big taco met frietjes, niet te vreten. Maarja je hebt honger dus eten we het maar op. Snel pakken we onze was en Om 3 uur staan we bij het hotel te wachten voor de toer naar de jungle, de vulkaan en ´s avonds de hotsprings bij Baldi. We blijken de enige te zijn dus een private tour. Hierdoor lopen we rustig door het oerwoud en zien we spider monkeys, vlinders en een 2tal slangen. Ook zien we in de verte nog een tucan vliegen. Hierna rijden we naar een uitzicht punt voor het bekijken van de lava. Helaas is het erg bewolkt en zien we slecht een paar rode lava puntjes, tja je kunt niet altijd geluk hebben. Het begint nu echt superhard te regenen en we sprinten naar de bus. Op de naar de hotsprings van Baldi. Echt een spa met 25 verschillende baden met verschillende temperaturen van 67 graden tot 39 graden. In de stromende regen staan we in onze zwembroek buiten en springen in het eerste bad. Heerlijk warm. Het complex is echt gigantisch. Langzaam gaan we naar steeds hogere temperaturen. uiteindelijk staan we bij het bad van 67 graden. we staan er met de voeten in maar dit blijkt toch te hoog gegrepen. Voor dit soort temperaturen spring je normaal gesproken onder de douche weg. Toch maar verder kijken. We komen bij de grote glijbanen en klimmen omhoog. Dat is behoorlijk hoog zeg…. Op de borden staat de snelheid waarmee je naar beneden gaat… maarliefst 45 kilometer per uur! Ik overtuig Ester dat ze ook moet gaan en dan naar beneden. Wauw wat snel zeg, Na de klap op het water heb je een rode rug maar je mopet er iets voor over hebben. Na zo´n 2 uur in Baldi te hebben doorgebracht gaan we ons omkleden en staat om 9 uur de bus alweer te wachten. In La Fortuna drinken en eten we nog iets, bij baldi betaalde je voor een biertje maarliefst $6,50 dus dit hadden we maar geskipped, en gaan rond de klok van 23:00u slapen.

Woensdag 17 september 08
Om 7 uur gaat de wekker, we gaan douchen en pakken onze tas. Om 8:30 gaan we met de jeep-boat-jeep naar Monteverde. De jeeps blijken gewoon busjes te zijn maarja.. Na een ritje van 20 minuten in de bus en 30 minuten met de boot over lake Arenal stappen we in het 2e busje. De chauffeur geeft aan dat het ongeveer 2 uur suurt en dat het een bumpy ride word..hmm. Nou hier heeft hij geen woord aan gelogen. Tjonge jonge wat een weg, we stuiteren van links naar rechts door het busje en zijn blij als we in Santa Elena zijn. Dit is het plaatsje waar we de komende dagen doorbrengen in de streek Monteverde. Nadat we een hotel hebben gevonden barst de regen los. Het lijkt wel nederland. We proberen om in 1 van de winkels een paraplu te kopen maar die hebben ze hier niet. Tja dan maar zonder… Bij een bakkerijtje drinken we koffie met een donut, voor Ester thee natuurlijk!, en zoeken dan het internet op. Morgen waarschijnlijk een bezoek aan de canopy maar dat kunnen jullie later lezen…..

About the author