Sucre

Zondag 23 augustus 2009
Om 08.00 uur op en lekker douchen. Vandaag halen we het ontbijt wel. Heerlijk kopje thee, een jus-tje en brood met ei. Vervolgens onze tas pakken en deze achter slot en grendel droppen in het hostel. We gaan vandaag naar Sucre maar weten nog niet hoelaat. Vandaar.

En op een extra nachtje bijbetalen zitten we natuurlijk niet te wachten.
We lopen de stad in en besluiten nog een engelse rondleiding door een museum te doen. Hier krijgen we onder andere uitleg over het verleden van de munt van Bolivia. Hoe en waar ze geslagen worden. Wisten jullie bijvoorbeeld dat ze vroeger vuur maakten met lama botten. Bij gebrek aan bomen! Een bijkomend voordeel is nog dat er veel minder rook vrijkomt bij botverbranding.
Weten jullie dat ook weer. Verder lag er een volledige zilvercollectie en een zaal vol met alle mineralen die ze ooit in Bolivia hadden gevonden. Je begrijpt dat deel iets minder interessant was.
Na een goed uur staan we weer buiten en besluiten we de bus van 13.00 uur naar Sucre te pakken. Nog even wat drinken op de Plaza en dan richting het hotel om onze tassen te pakken. Op het busstation komen we onze kamergenoten (de twee duitsers, Jasha en Mira, die ook bij onze Uyuni tour waren) weer tegen. Wat een toeval want we hadden vanochtend afscheid genomen. Nu reizen we nog weer samen naar Sucre.
Hier aangekomen om half 5 (eindelijk een keer een redelijke afstand) nemen we met z´n vieren een taxi naar ons volgende hostel.
Valt een beetje tegen maar we hebben een eigen kamer. En da´s na 5 nachten delen ook wel weer lekker. We rusten wat uit en tegen 19.00 uur lopen we de stad in. Het is al donker dus zoveel zien we er niet van.
Snel maar een restaurant in. We belanden in de Florin. Het duurt ongeveer een half uur als we na het zien van Beatrix en Johan Cruyf door hebben dat deze tent bij een Nederlander hoort…
Het eten smaakt heerlijk en na nog een aantal drankjes rollen we om 23.30 de kroeg weer uit. Nog nalachend van de rekening. Zeventien euro. Zo is uit eten en een avondje kroeg wel betaalbaar!!

Maandag 24 augustus 2009
We slapen uit tot 08.30 uur. Dat wil zeggen: Ruud is wakker en ik sta ook maar op. Een heerlijke elektrische douche volgt. Ik weet niet, het blijft een beetje een onveilig gevoel als je onder de douche staat en boven je hoofd heeft iemand houtje touwtje gedaan met de elektrische bedrading.
Veilig staan we twee uur later (zijn niet al te snel vandaag) in een kantoortje waar ze activiteiten organiseren. Een Nederlander horen we al gauw. Mede eigenaar van de Florin. De wereld is klein…
We boeken een tour voor morgen. We gaan een Inca trail lopen en bezoeken daarna een krater en een autentiek weversdorpje.
Het is half elf als we een ontbijtje bestellen. Uiteraard in de Florin. Wat een weelde. Echt stokbrood met ei, ham en kaas… Hmmmm…

We lopen de stad in en belanden op de Plaza. Het is echt heerlijk weer. Driekwart broek en een t-shirtje. Da´s lang geleden. En maar goed dat het hier warmer is want alle lange kleren liggen bij de wasserette, hihi..
Tot half 3 vermaken we ons op het plein. Beetje rondkijken, beetje drinken en ons eerste ijsje wordt burgermeester gemaakt!
We hijsen onszelf in de benen en gaan naar een museum waar een traditionele collectie van kledij (weefspul) en muziek is uitgestald. Tevens zitten er nog twee mensen die daadwerkelijk weven. Een kleedje kost twee tot drie maand werk. Wat een engelen geduld zeg.. Maar wel prachtig om te zien.
Bij het verlaten komen we weer onze oosterburen tegen. We kletsen wat en begeven ons vervolgens naar een van de mooiste kerken van Bolivia. Als we de LP mogen geloven. Nou niet dus. Er valt weinig te zien, zo kaal. En een renovatie zou niet overbodig zijn. Wel mogen we het dak op voor een uitzicht over de stad. Wel geinig. Helemaal als vanaf de overkant wordt geschreeuwd of we email hebben. Staan er twee Nederlanders op het dakterras tegenover de kerk ons te fotograferen. Uit Nijverdal nota bene…. Het moet niet gekker worden… Even later ontmoeten we ze beneden. We kletsen even en wisselen email uit.

Op weg naar het hostel komen we langs internet. Hier stellen we onze foto´s veilig en typen we de website bij.
Jullie zijn weer helemaal op de hoogte!

About the author