Zandhappen

Nou onze Dubai dagen zitten erop. Over een 4 tal uren vertrekken we vanaf Dubai naar Jakarta. Ik zal even kort samenvatten wat we zoal de laatste dagen hebben gedaan. Zoals je in mijn vorige verhaal al hebt kunnen lezen zijn we de eerste dag naar de Burj al Arab geweest.

Gisteren (maandag) hebben we ‘s ochtends over de gold souq gelopen. Dit is een klein centrum in de wijk Deira waar alle goud handelaren bij elkaar zitten. Het stikt hier van de kleine winkeltjes waar ze de lelijkste gouden sieraden verkopen die ik ooit heb gezien. Je waant je in het Cleopatra tijdperk. Later die dag werden we opgepikt bij een hotel voor de Sundowner. Dit is de tour dor de woestijn die we hadden geboekt. Na een klein uurtje rijden arriveerden we in een soort nationaal park in de woestijn waar het toegestaan was om met de jeep rond te rijden. Voordat we de woestijn ingingen moest de bandenspaning van de jeep uiteraard omlaag zodat er meer grip zou zijn. Wow na een paar duinen te hebben gehad zitten we bijna ondersteboven in de jeep. De steilste hellingen worden genomen met een behoorlijk snelheid waarna je aan de andere kant van de duin weer naar beneden dendert. Na dit een klein uurtje te hebben gedaan werd er gestopt voor de zonsondergang. Errug mooi om dit te zien vanuit een woestijn. Dit gaat echt razendsnel! Hierna zijn we naar een kamp in de woestijn gegaan waar er kameel gereden kon worden en waarna er een grote BBQ was. Na het eten hebben we nog even met zn 2en aan de sjeisha pijp gerookt. Dit is een waterpijp waar tabak met appelsmaak in zit. Erg apart om te ervaren. Rond een uurtje of tien werden we weer bij het hotel gedropt en hebben we nog even iets gedronken.

Vandaag (dinsdag) hebben we eens een kijkje genomen en de grote shoppingmalls die dubai bezit. De grootste merken zijn er te vinden van Armani tot Dior en noem de rest in het rijtje maar op. Oh ja eerst hebben we nog even een kijkje in de Emirates towers genomen. Dit zijn 2 bijna identieke torens waarvan er 1 voor zaken wordt gebruikt en de ander een hotel is. Erg gaaf om hier met de lift te gaan. De liften zitten aan de voorkant van het hotel en de gehele voorzijde van dit hotel is van glas. Een geweldig panorama uitzicht dus. Vervolgens hebben we een beetje door de stad geslenterd en maar weer richting het hotel gegaan om even te douchen, eten en even de tas weer in te pakken. Onze vlucht vertrekt om 03.10u dus dat wordt een lekker nachtje.

De foto’s van de laatste dagen probeer ik er later wel eens op te zetten. Het is bijna niet te doen hier in het hotel.

Tot Later…

About the author