Ziek!

Daags nadat we bij Prambanan zijn geweest voelt Ester zich niet echt lekker. Toch maar even bij een dokter nagevraagd en deze geeft aan dat ze antibiotica nodig heeft voor de dunne. Na een dagje rust, gelukkig hadden we een dagje ingehaald door de nachttrein, gaat het alweer wat beter. Daarom besluiten we om Yogja eens te verkennen.

We beginnen bij wat vroeger het waterkasteel was en nu één grote ruine, niet echt interessant. Vervolgens naar de vogeltjesmarkt. Kooien van groot tot klein en vogels in alle soorten en maten. Leuk om een keer te zien. Vervolgens lopen we door tot het sultanspaleis, het karaton zoals ze het hier noemen. Hier woont nog steeds de sultan van Yogja. Nadat Ester achter een boompje een plastic zak heeft volgespuugd beginnen we onze rondleiding. Erg leuk om te zien dat er zoveel nederlandse dingen in het museum hangen. Zelfs een oranje lintje voor ridder of zoiets dergelijks.
Nadat we dit hebben afgerond gaan we naar Malioboro Road. DE winkelstraat van Yogja. Na wat te hebben rondgeslenterd eten we, correctie ik iets bij de Mac terwijl Ester kwijlend toekijkt (en geniet van een witte boterham met jam, toevoeging Ester). Hierna gaan we met de becak (fietstaxi) terug naar ons hotel.

De volgende dag gaan we naar Borobodur (Boedistische Tempel). Ester voelt zich weer bijna de oude. Nadat we de bus hebben gepakt naar het busstation gaan we vanaf daar weer verder met de bus naar Borobodur. Waarom is het toch in alle Aziatische landen zo dat je niet groter dan 1,5 meter moet zijn om met de bus te gaan? Waardeloos. Na twee uurtjes blauwe knieën kweken zijn we er. Nu nog een klein half uurtje lopen en de Borobodur verschijnt aan onze voeten. Wat een imposant bouwwerk! Helaas hier ook veel schade ddor aardbevingen ed. Niets aan te doen. We beklimmen de tempel en schieten wat leuke vakantiekiekjes. Hierna lopen we terug en eten onderweg iets. Ik heb alweer zin in de terugreis!?! Na twee uurtjes krom zitten zijn we weer bij het hotel, gelukkig. Ester voelt zich weer goed en we besluiten om bij de pizzahut een pizaatje te eten. Heerlijk!

About the author