Zuid Namibië

Dinsdag 8 november. Brr.. ‘s nachts kan het toch flink afkoelen zeg. Afgelopen nacht zijn we beide meerdere malen wakker geweest van de kou. Om goed zeven uur daarintegen staat de zon weer te branden op onze dak tent. Als we de tent openritsen verschijnt er toch wel weer een grijns.. 😉 Wat een heerlijk weer en een geweldig uitzicht!! Snel schieten we in de kleren. Even snel een boterham en dan vertrekken we voor de wandeling naar de krater van de vulkaan. Het uitzicht is ook hier weer fantastisch, je kijkt de kloof in en omdat de vulkaan de enige top in het landschap is kun je tientallen kilometers ver kijken. Geloof me…. dit is echt iets dat je moet beleven. Als we 3 uur later bij de auto aankomen pakken we onze spullen bij elkaar en gaan dan op weg naar Keetmanshoop. Het eerste stukje is vrij lastig, een echte 4×4 weg… Alles gaat goed en niet veel later staan we weer bij de grote weg. Nog regelmatig beginnen de ruitenwissers te bewegen in plaats van het knipperlicht dat aangaat maar ach… hier zullen vast meer mensen last van hebben.

In Keetmanshoop aangekomen stoppen we even in het centrum om bij de supermarkt wat zaken voor het eten te kopen. De dorpen zijn echt verbazend rustig, het is totaal niet de hectiek van Zuid-Amerika of Azië. De mensen die rondlopen kijken je een beetje na maar je hebt er geen last van. OOk lijkt er niets geen gezelligheid in de dorpen te zijn, je ziet geen terrassen of gezellige kroegjes waar je lekker kan eten. Ik sta er zelf een beetje van te kijken, een vreemde gewaarwording want ik had totale chaos verwacht. Als ik me genoeg verbaasd heb is het tijd om verder te gaan, op naar het kokerbomenbos. Deze speciale bomen komen vooral in deze regio voor en worden door de verschillende lokale stammen uitgeholt zodat ze een mooie koker voor de pijlen hebben. Bos.. tja dat kun je het niet echt noemen, her en der op de rotsen staan deze vreemde bomen. Het zijn een soort cactussen op stam en de stam is behoorlijk sponzig. We schieten wat foto’s en gaan dan verder naar de Giants Playground. Echt heel erg vreemd?!? Het lijkt net of er een grote blokkendoos over het landschap is uitgegooid. Overal zie je vierkanten rotsen die opgestapeld zijn. Alsof er een reus mee heeft zitten spelen 😉 Ook dit is weer zo’n landschap wat je helemaal niet verwacht. Echt super mooi! Voldaan rijden we weer een stukje terug en zoeken de campsite op. Het tentje is de tweede nacht snel opgezet en bij een bord met eten genieten we van de ondergaande zon in het afrikaanse landschap. Geweldig!

Woensdag 9 november. Om 8 uur branden we wederom onze tent uit. Het weer is echt fantastisch. Voor ontbijt hebben we besloten om even wat pannekoeken te bakken. Tja… hoe moet dat eigenlijk? Bij ons in Nederland hoeft er alleen maar water bij… Mijn gok was bloem, een ei en melk (en een beetje zout)… Het smaakt in ieder geval naar pannekoek! Geweldig toch? Niet veel later, na het ontbijt en de afwas, rijden we weer verder richting het zuiden. Vandaag is ons doel om de Fish River Canyon te bezoeken. Via een aantal lokale grindwegen dalen we af. De uitzichten onderweg zijn echt super. Vooral als we een gebergte in rijden en na elke heuvel weer een nieuw uitzicht verschijnt! Zo rijden we nog aardig snel naar het park. Bij de ingang betalen we de entree en vanaf daar is het nog 10 kilometer naar de Canyon. De Fish River Canyon staat op de 2e plek na de Grand Canyon in de USA. De rivier die er doorheen loopt is de Fish. Zodoende dus de naam…

Vanaf het uitzichtpunt kijk je recht de canyon in en zie je onderin de rivier glisteren. Veel water staat er niet in, zo in het droogseizoen. We genieten hier met dit uitzicht van onze lunch. Vervolgens rijden we een stukje stroomafwaards langs diverse uitzichtpunten. Wat een uitzicht zeg! Dan weer via de zelfde weg terug… Wederom stoppen we bij divere punten en maken wat mooie foto’s. Op de terugweg naar de entree van het park zien we nog een aantal wilde struisvogels (nee ze staan niet tot de nek in de grond 😉 ) en impala’s. Geweldig! Bij de entree van het park is tevens een campsite en hier strijken we neer. Gelukkig is de douche echt super… Warm water en water in overvloed. ‘s Avonds een bordje spaghetti en dan is de dag alweer voorbij.

About the author