Belize

Zaterdag 6 Februari
Tjonge om 4 uur gaat de wekker, erg vroeg in je vakantie. Aangezien we om 5 uur opgepikt worden bij het hostal is het nodig om vroeg op te staan. Vandaag gaan we naar Belize. De bus is aardig optijd dus we kunnen. Volgens de touroperator zou de bus op 3 plekken uitgezonderd vol zijn. ‘s Ochtends blijkt echter dat het net andersom is… Slechts 3 mensen in de bus, Vaag!! Het zal wel…

Rond 7 uur staan we bij de grens en na het 1 en ander betaald te hebben zijn we weer een paar stempeltjes rijker en kunnen we Belize in! Hoe makkelijk kan het zijn. Niet veel later rond 9:30u zijn we in Belize-City en worden we in de haven gedropt. We kopen een kaartje en niet lang daarna zitten we in de boot naar Caye Caulker. Het is een eiland net voor de kust van Belize waar waarschijnlijk de laagste handelins snelheid van het land te vinden is….. Alles gaat hier erg relaxed en slow… Als we van deboot afstappen zien we op de grond een slogan staan waarop staat: Caye Caulker, go slow! Iets verderop aan het strand zien we al het hostal liggen wat we uit de LP gehaald hebben dus das handig. We zijn mooi optijd wat ze hebben nog kamers. Het is een gezellige plek, voor het hostal hebben ze wat zitjes gecreeerd en er hangen enkele hangmatten. Hier gaan we ons wel een tijdje vermaken met niksen!

Niet veel later maken we even een rondje door het stadje en en vragen bij een aantal duikscholen informatie over mogelijke duiken. Alles is mogelijk dus das mooi. Zo vliegt de tijd voorbij. Eind van de middag even douchen en dan kijken of een leuk tentje kunnen vinden om iets te eten. Nog geen 100 meter van ons hostal is het al raak. Voor het restaurant staat een BBQ en wordt er verse vis en kreeft gebakken. Het ruikt er heerlijk. Ze blijken ook nog kip te hebben dus we kunnen gaan zitten. Ik bestel de kreeft, geen idee hoe het smaakt want ik heb het nog nooit gehad. Toch leuk om te zien hoe een BBQ die buiten staat mensen in een restaurantje kan lokken. Top! Korte tijd later staat de kreeft voor me, en ik moet zeggen Heerlijk!!! Echt super lekker, vers uit de zee… Zo gaat de avond ook relaxing voorbij..

Zondag 7 februari
Nou je kunt zeggen dat alles hier echt relaxing is. In ieder geval bij het tentje waar we vanochtend ons ontbijtje hebben besteld. Waarom zou je als ober hard lopen als je klanten toch ook gewoon kunnen wachten? Een uur en 15 minuten later staan we weer op straat, hèhè! We lopen naar het supermarktje waar ze ook fietsen verhuren en regelen 2 fietsen. We fietsen stapvoets het eiland over van voor tot achter. Onderweg stopppen we even op het vliegveld, nouja vliegveld? Een stuk asfalt met een houten gebouwtje… Top, je kunt bij je gate wachten op een houten bankje in de zon. Wat nou miljoenen luchthaven 😉 Een eindje verder zetten we onze fietsen tegen een hek en lopen een steiger op. Even lekker in de zon zitten. We zien diverse vissen langs zwemmen. Het is ongelovelijk rustig hier! Dan weer terug om de fietsen in te leveren. Onderweg worden we nog gewaarschuwt om niet te hard te fietsen. Op een bordje staat dat er wel 2 kerkhoven zijn maar geen ziekenhuis! Geweldig toch? ‘s Avonds besluiten we om bij een restaurantje een maatlijd af te halen. Schijnbaar is dat hier erg normaal want je ziet iedereen slepen met die plastic bakjes. Tevens scheelt het weer wat geld, Belize is toch een stukje duurder dan de omliggende landen, dus dat komt goed uit! Bij het hostal eten we onze rijst maaltijd op en drinken we een biertje gekocht bij de supermarkt. lekker budget! Morgen maar eens weer zien wat we gaan doen….

About the author