Busreis Boquette

Vanochtend (dinsdag) zijn we vroeg opgestaan om optijd met de bus richting de highway te gaan. We gaan opweg naar Boquette en dit is zo´n 7 uur met de bus. Nadat we de sleutel van de kamer hebben afgegeven lopen we nog even langs de mini markt om wat water te kopen. Hierna richting de bushalte.

Na nog geen 10 minuten komt er al een busje. We roepen een paar keer de stadsnaam David, hier moeten we namelijk overstappen, en dit blijkt het juiste busje te zijn. Onze bagage word op het dak geknoopt en we gaan… Na een kleine 45 minuten komen we bij de highway waar ons verteld wordt om uit te stappen dus doen we dit ook maar. Hier komt als het goed is de bus naar David langs. Na 10 minuten in de brandende zon te hebben gestaan komt er zowaar een touringcar aan en nadat we onze hand hebben opgestoken gaat deze vol in de ankers… 😉 We noemen wederom weer een paar keer David en de buschauffeur knikt instemmend en brabbelt iets in het spaans. We hadden toch een taalcursus spaans moeten doen want echt verstaanbaar maken doen we ons niet, maarja zo komen we er ook wel 😉

Zo we zitten goed en onderweg naar David dus beter kan het niet. Het mannetje die het geld moet innen komt langslopen en volgens mij verteld die zich…. Voor $1,- zitten we 5 uur in de bus… Dat moet toch een foutje zijn! Niet ons probleem ;).

In David stappen we uit en pakken de bus naar Boqette. Dit stadje is in 2001 verkozen tot in van de 4 beste plekken om te wonen als je gepensioneerd bent. Nadat dit is gepubliceerd zijn er veel europeanen en amerikanen hierheen gekomen om hun laatste dagen te slijten. De vastgoed markt van Boqette dacht slimte zijn en bouwde al vele huizen in het voren, echter nadat de dollarkoers maar naar beneden bleef gaan bleven de oudjes weg en schijnt er nu veel leegstand te zijn in de bungalow wijken. We zoeken hier een hostal op en droppen onze bagage. Eindelijk een hostal waar men fatsoenlijk engels kan… das echt even lekker! Kun je je tenminste verstaanbaar maken. We boeken een uitstapje naar een koffie plantage voor morgen en gaan dan richting het internet café. Bijna weer een dag voorbij!

About the author