Granada Stad

Donderdag 25 september 08
Nadat we gister gezellig samen hebben gegeten met andere Nederlanders hebben we vanochtend geen haast om op te staan. Rond 8 uur gaat de wekker en langzaam gaan we douchen en daarna op pad om te ontbijten. Pannekoeken met vers fruit. Heerlijk! Nadat we dit hebben opgegeten begint onze slenter tocht door Granada. Vandaag willen we een beetje door de stad slenteren en alles bekijken.

We beginnen om richting het oude spaanse fort te lopen. Onderweg kijken we nog even bij een tweetal kerken naar binnen maar dit is niet heel erg bijzonder. Aangekomen bij het fort blijkt dat deze wegens restauratie werkzaamheden gesloten is. Verdorie das jammer! Het is nog maar 10 uur ´s ochtend en al behoorlijk warm dus dat betekend zweten. Via de schaduw langs de weg lopen we langzaam terug richting het centrale park. Hier vlakbij ligt de markt. Een grote ongeorganiseerde stinkende bende! Ik heb het al vrij snel bekeken maar Ester speurt de markt af naar leuke slippers. Totdat we op de vleesafdeling van de markt komen. Het is maar goed dat er geen geur internet bestaat want de lucht hier was afschuwelijk. Hiermee eindigt dan ook de slipperjacht van Ester en we lopen via de straatjes terug naar het centrale plein.

Eerst maar eens even iets drinken. We ploffen neer op een bankje en kijken een beetje rond naar wat iedereen hier zoal niet doet (werken). Hierna even naar de grootste kerk van Granada. Via de trappen kunnen we omhoog de toren in en hebben een prachtig uitzicht over de stad. We maken wat leuke plaatjes en gaan weer naar beneden. Volgens de Lonely Planet (reisgids) zou er aan de rand van het meer een leuk park liggen met gezellige restaurantjes en kroegjes. Hier zou altijd gezelligheid zijn. Na een klein half uurtje wandelen komen we bij het meer maar het park is echt uitgestorven. We weten niet precies waar het door komt maar we verwachten dat het aan het seizoen ligt. Her en der zien we mensen hun gebouw opknappen dus het zal wel zo zijn.

Nadat we weer terug zijn op het plein boeken we bij een bureautje een minibus naar het vliegveld voor morgen. We vliegen morgenmiddag naar de Corn Islands waar we wat gaan relaxen, duiken en snorkelen. Heerlijk! Hierna drinken we op een terrasje nog even wat en gaan dan douchen. De zon gaat inmiddels onder dus de temperatuur word super aangenaam. Na het douchen gaan we weer naar hetzelfde restaurant als eergister. De mexicaan. Zoals ze hier het eten bereiden, heerlijk! En de prijs? Slecht $17 dollar! Nadat we de buik weer vol hebben, gaan we op zoek naar het internet cafe. De foto´s zijn weer up-to-date en zoals je al hebt gelezen ook de reisverhalen. Morgen naar een tropisch paradijs!

About the author