Iguazu Argentinië en terugreis

Zaterdag 5 september
Na een goede nacht staan we rond half negen op. Tot onze vreugde is het vandaag stralend weer. De lucht is blauw en dat betekend dat er vele regenbogen bij de watervallen te zien zijn. Na het ontbijt lopen we naar het busstation en kopen kaartjes voor de bus naar het nationale park Iguazu in Argentinie. Na 10 minuten verschijnt de bus en stappen er eigenlijk alleen maar toeristen in :-). Gelukkig is het maar een kort ritje en na 25 minuten staan we voor de kassa bij het park. Snel voor de menigte kaartjes kopen en dan op naar de watervallen!

Bij de watervallen aan de argentijnse zijde hebben ze 3 rondes die je kan lopen, namelijk onderlangs, bovenlangs en je kunt met een treintje naar de allereerste en grootste waterval, de Garganta del Diablo. Deze hebben we gister ook al vanaf de Braziliaanse kant bekeken. We beginnen met de het pad bovenlangs. Tussen de rest van de toeristen lopen we naar het eerste uitkijkpunt, we staan bovenaan de waterval en kunnen recht naar beneden kijken, indrukwekkend! Rustig lopen we verder naar de volgende uitkijkpunten, de uitzichten worden steeds beter en de watervallen steeds hoger. Het klopt inderdaad dat je aan de Argentijnse zijde een betere kijk hebt op de diverse watervallen en dat je aan de braziliaanse kant een beter overzicht hebt. Bijna bij elke waterval is er wel een prachtige regenboog te zien! We maken mooie foto’s en lopen dan terug om iets te drinken.

Op naar het rondje onderlangs! Na een flink aantal trappen te hebben genomen staan we bijna aan de rand van de rivier. Door de jungle lopen we naar het eerste uitkijkpunt, wat een geweldig uitzicht heb je hier zeg! Enorm. Je staat onderaan meerdere watervallen van rond de 80 meter hoog en het water dendert naar beneden! Langzaam lopen we weer verder langs de diverse uitzichtpunten. Eigenlijk raak je niet uitgekeken en wil je foto’s blijven maken. Aan het einde van het pad is er nog 1 punt waar je letterlijk bijna in de waterval staat. Toch maar even een sprintje nemen voor de foto! Kleddernat komen we beide weer terug, ach je wilt het toch ervaren! ;-). In het zonnetje op terras proberen we te genieten van een broodje. Dit is echter zeer lastig omdat hier coatis zitten, (Dit beestje is familie van de wasbeer) die onze broodjes ook erg lekker vinden. We eten snel ons broodje op en genieten dan van de andere toeristen die lastig gevallen worden. Het levert een aantal lachwekkende situaties op. Na een half uurtje zijn we weer droog en gaan we verder.

Om bij het laatste uitzichtpunt, garganta del diablo, te komen moeten we eerst een klein stuk met de trein. Nouja trein is een groot woord. Dit kleine pretpark treintje brengt ons naar het begin van de waterval. Vanaf hier is het nog zo’n 15 minuten lopen naar de garganta. Je loopt op een soort van steiger over de rivier naar het midden. Uiteindelijk komen we op het uitkijk punt op de rand van de waterval. Wat een water zeg! Echt niet te geloven dat dit 24u per dag doorgaat. Het einde van de waterval is niet te zien door alle nevels die omhoog komen. Ook hier staat de zon er weer prachtig op en is er weer een grote regenboog te zien. Na 10 minuten lopen we weer terug en op het station drinken we even iets. Dat was het! De watervallen van Iguazu. Zeer zeker de moeite waard. Ik kan dan ook iedereen adviseren om deze te gaan zien! Na al dit geweld lopen we door het park naar de uitgang. Korte tijd later zitten we alweer in de bus. Wat een dagje! ‘s Avonds regelen we een taxi naar het vliegveld voor morgen en eten we onze laatste argentijnse steak en genieten nog van een biertje!

Zondag 6 september
Nou vandaag begint het einde van de vakantie, helaas! Om 10 uur staat de taxi klaar om ons naar het vliegveld van Iguazu te brengen. Na een half uurtje staan we voor de incheck balie en regelen we onze zaakjes. We vliegen vandaag terug naar Buenos Aires en morgen naar huis. Half 12 stijgt de kist op en na een vluchtje van 2 uur staan we al weer in BA. We zoeken een hostal en checken in. De dame verteld ons vriendelijk dat ze ons een gratis avond maaltijd mag aanbieden vanavond, we hoeven dan alleen onze drankjes zelf te betalen. Nou perfect, daar zeggen we geen nee tegen. We dumpen onze spullen in de kamer en lopen dan de winkelstraat maar eens in. Het is vandaag zondag en dat betekent dat het erg rustig is in de stad. Ook hier is het zondags weekend. We doen nog wat laatste aankopen en ploffen dan neer bij de Starbucks. Zo nu eerst een bakje koffie en thee voor ester uiteraard! Na een halve liter koffie achter de kiezen te hebben slenteren we weer terug naar het hostal. We trekken een lange broek aan en gaan naar het restaurant in de kelder. Gratis eten, klinkt toch goed? Helaas, echt goed is het niet. Het enig dat op de bonnetjes te verkrijgen is is een mini pizza?!? Hoezo gratis maaltijd? Snack bedoelen ze. We eten de snack en rekenen onze drankjes af. Zo, toch nog maar even naar de Mac. Met een volle buik duiken we daarna ons nest in!

Maandag 7 september
We slapen ietsje langer en genieten dan van het ontbijt! Het ontbijt is hier beter dan de gratis maaltijd dus dat komt goed uit. Vandaag gaan we terug naar huis. Om kwart voor tien stappen we in het shuttlebusje naar het vliegveld. We checken in en dan begint het wachten. Eerst voordat het vliegtuig de lucht in gaat en daarna in het vliegtuig.

Dinsdag 8 september
Nog steeds hetzelfde vliegtuig en nog steeds wachten! Een terugreis duurt toch altijd weer lang. In Madrid drinken we even wat en lopen dan naar het volgende vluigtuig. Ahhh nog 2.5 uur en dan zijn we in Dusseldorf. De vlucht is zonder problemen en als we de gate uitlopen staat Sander al op ons te wachten. Perfect zo’n prive taxi! Nog eens anderhalf uur later zijn we weer thuis……… helaas…… op naar volgend jaar!!!

About the author