Kings, Sequoia, Death Valley

31 Augustus. Vannacht gelukkig weer geen beer gezien of gehoord! We pakken onze spullen in en eten een boterhammetje aan de picknick tafel. Als we het ontbijt op hebben rijden we iets verder het Kings National Park in om aan het einde van de vallei een wandeling te maken. Het is nog vroeg dus niet al te warm, dat is wel zo lekker. Sterker nog, in de vallei hangen behoorlijk grijze wolken en als we halverwege zijn begint het zowaar te regenen. Dat was niet de planning. Gelukkig duurt het niet lang en na een korte schuilbreak stappen we een uur later weer in de auto. De weg terug is hetzelfde alleen nu bergop. Prachtig kunnen we de kloof inkijken. We komen weer langs de ingang en gaan dan zuidelijk naar het Sequoia National Park. Vlak na een tankstop beginnen we honger te krijgen en besluiten langs de kant van de weg wat te eten. We zijn net goed en wel uitgestapt komt er iemand met spoed teruglopen naar zijn motor. Pff… Hij waarschuwt ons met schrik dat hij net een beer met een jong heeft gezien en dat hij snel weer verder gaat. Ach denken we het zal wel goed gaan. Niets te zien op dit moment… We hebben de eerste boterham nog niet goed en wel uit de zak verschijnt er ineens een berenkop over de struik. Ai.. we grijpen wat we nodig hebben en lopen dan rustig terug naar de auto… Tjonge jonge das toch wel even schrikken als er een beer 15 meter van je af verschijnt. 😉 Bij de auto kijk ik nog even achterom en zie moederbeer met 3 jongen voorbij banjeren. Wauw dat is toch wel erg leuk om te zien! Even verderop vinden we alsnog een plaats waar meerdere auto’s staan waar we even kunnen lunchen. Gelukkig nu wel beer vrij! Kort na de lunch komen we aan bij het het gebied in het park waar de grootste sequoia’s staan, deze zijn erg goed te herkennen aan de rode stam. vele van de ze bomen zijn al duizenden jaren oud. De 2 grootste zijn de Generaal Grant (grootste voet oppervlakte) en de Generaal Sherman (grootste boom ter wereld). Echt enorm zijn ze. We maken wat foto’s en gaan dan per auto verder naar het grant forrest. Hier maken we een wandeling tussen deze bomen en diverse informatie borden leggen uit hoe deze bomen overleven. Zo hebben ze bosbrand nodig om te overleven. Het vuur maak namelijk de bosgrond vrij van restanten en de as is weer goede voeding voor de boom. De Sequoia kan hier goed tegen door de dikke barst rondom die de boom beschermt. Super interessant! Aan het einde van de middag rijden we het park uit en stoppen dan in Exeter bij een motel. Bij een lokaal restaurant eten we een heerlijke thaise maaltijd. Terug in het hotel is er dan eindelijk een douche! Die mis je toch best na 2 dagen kamperen. Moe maar voldaan vallen hierna de ogen vanzelf dicht.

1 september. Heerlijk geslapen! Snel ontbijten en weer de auto in, vandaag staat death valley op het programma. Het is een behoorlijk eindje rijden dus veel meer als in de auto zitten doen we niet. Halverwege de middag komen we aan in het park. Via een hobbel en bobbel weg weliswaar maar ook dat is een ingang. Het infocentrum is al gesloten dus betalen moet bij een automaat. zo gezegt zo gedaan. Gelukkig hebben we een Annual Pass in Nederland gekocht, hiermee mag je alle parken in voor een vast bedrag. Dit is uiteraard goedkoper dan alle parken afzonderlijk betalen. We rijden door naar Furnace Creek, hier is een camping waar we willen overnachten. Hmm tja… Camping? Helemaal leeg is het… Oh ja en de plekken zijn allen maar grind… En dan is het ook nog eens 42 graden…. Pfff. Een beetje moedeloos ploffen we neer… Wat gaan we doen? Het hotel is het plaatsje is $200 per nacht dus dat is ook geen optie. We besluiten om eerst maar eens de zonsondergang te bekijken op een hoog punt. Helaas zijn we eigenlijk net te laat. De meeste bergen zijn  al in de schaduw maar het is toch de moeite waard. In het dorpje eten we daarna, koken is geen optie want het waait te hard. Als we na de maaltijd buiten komen is het al donker. Terug naar de campsite…. Ah.. Meerdere mensen hebben de weg er naartoe gevonden want er staan nu toch redelijk wat tentjes. In het donker zetten we het tentje op en kruipen er dan in. Slapen met 39 graden Celsius is nooit een hobby geweest maar wonder boven wonder vallen we snel in slaap.

2 september. Vandaag is het echt vroeg dag! Om half 7 staan we op. Het is alweer behoorlijk warm. Als alle spullen weer in de auto zitten rijden we naar Dante’s point, vanaf hier kunnen we een behoorlijk stuk van het park overzien en kun je ook badwater zien liggen. Badwater is het laagste punt van de VS. 94 meter onder de zeespiegel. Als de nodig foto’s weer gemaakt zijn rijden we dezelfde weg terug en nemen dan de weg naar het zuiden. 2 mijl verder stoppen we bij Red Catherdral, vanaf de parkeerplaats lopen we in een half uur naar de rotswand, Dit zou een kathedraal moeten lijken maar ik vind het persoonlijk niet. In de brandende zon lopen we weer terug. De uitzichten zijn echt prachtig. Overhit komen we weer bij de auto aan. De volgende stop is Devils Golfcourse, hier staan we eigenlijk midden in de zoutvlakte van Death Valley. Het is in ieder geval echt geen golfcourse. Het lijkt alsof de bodem is omgespit. Overal zien we de zoutkristallen zitten. De laatste stop in het park is Badwater, vanochtend zagen we dit al vanaf Dante’s peak maar nu staan we er ook. Vanaf de parkeerplek kun je ene stuk de zoutvlakte oplopen en is de bodem behoorlijk wit. Toch grappig om te zien. Dan wordt het tijd om het park te verlaten, via kaarsrechte wegen in de brandende zon zien we aan het einde van de dag Las Vegas opdoemen. Hoe dichter bij de strip hoe drukker het wordt. Als we uiteindelijk de strip opdraaien zien we pas wat een gekkenhuis het is. Tjonge jonge wat een stad! We zoeken onze weg naar het hotel Excalibur, op internet hebben we gezien dat de prijs hier redelijk gunstig is. Helaas, als we eindelijk aan de balie staan blijkt het $130 per nacht te zijn, Das wel een beetje veel. Buiten in de auto zetten we de laptop aan en via booking.com reserveren we voor dezelfde dag nog een hotel voor 2 nachten. En slechts voor $77. Via de strip rijden we nu noord waards naar Circus Circus hotel, onderweg zien we alle grote hotels. Super! In het hotel gaat inchecken soepeltjes, toch wel handig zo’n reservering. Snel even douchen en dan lopen we naar buiten. Eetgelegenheden zijn er niet veel behalve fastfood dus eten we tegen alle principes in een Mac-je. Langzaam lopen we hierna verder over de strip, we komen allerlei grote hotels tegen, Treasure Island, Venetian enz…. Bij hotel Mirage kijken we aan de voorkant de vuurshow die in de vijver en op het eiland van het hotel gegeven wordt. Leuk! Binnen is het echter andere koek, gokautomaat na gokautomaat en tafel na tafel. Wat een enorm casino. We dwalen eerst een beetje rond en belanden dan toch aan een blackjack tafel. Leuk! Uiteindelijk een drie kwartier later lopen we toch met $15 winst naar buiten. Top! Dat was alweer de eerste avond in Vegas!

About the author