Met de auto deel 3

Maandag 31 Augustus
Vandaag maar eens verder naar Cafayate. We kijken of we ontbijt kunnen krijgen en zowaar na ietwat moeite blijkt het ook nog te kunnen. Het is niet al te best, droog brood met jam en een kop thee. Ach, er zit iets in je maag.

Rond 9 uur zitten we weer in onze gehuurde bolide. Heerlijk zo´n corsa, starten en gaan. We vervolgen onze weg over de gravel wegen richting cafayate. In ons achterhoofd speelt nog wel dat we geen reservewiel meer hebben, maarja. Cafayate is de tweede wijnstreek van Argentinie, hier zijn vele wijnbedrijven die verschillende wijnen maken. Na zo´n 2 uur rijden komen we langs de grootste, Bodega Esteco. We staan voor de poort en zien dat er om 11 uur een rondleiding is. Snel gaan we naar binnen en melden ons om 1 voor 11 aan. Zo das geregeld!

De dame die de rondleiding verzorgt spreekt zowaar nog engels ook nog, perfect! Binnen een uur leid ze ons rond door de fabriek en verteld ze de historie en het proces. Interessant. Daarna komen we weer terug in de bar en mogen we er 2 proeven. De witte is goed te doen maar de rode valt toch tegen, een erg droge smaak. Zonder aankopen verlaten we daarna het terrein.

Een paar minuten later staan we op het plaza in Cafayate. Wat een gezellig stadje is dit. Het lijkt zowaar een beetje zuid europees. Uit onze Lonely Planet zien we een geschikt hostal en gaan eens een kijkje nemen. Een oud vrouwtje laat ons de kamer zien en lijkt dol gelukkig te zijn dat er weer mensen zijn. We besluiten om te blijven en dumpen onze spullen, zo geregeld! Nu eerst maar eens eten, aangezien ons ontbijt overheerlijk was hebben we enorme honger. Na het eten dwalen we een beetje door het stadje en zoeken een internet cafe op. Eindelijk lukt het dan eens om foto´s in het album te zetten en onze verhalen bij te werken. Top! Hierna even douchen en daarna eten. Heerlijk buiten op het terras tot laat in de avond.

Dinsdag 1 September
We slapen ietsje langer en ontbijten lekker op het plaza in het zonnetje, beter kun je een dag bijna niet beginnen! Daarna maken we nog een rondje langs de supermarkt en kopen wat brood voor vandaag. We rijden vandaag via de quebrada de Cafayate terug naar Salta. Onderweg zijn verder geen dorpjes om te lunchen dus doen we het maar zo. Langs deze weg zijn wederom weer prachtige uitzichten te zien.

Net buiten Cafayate komen we al langs de eerste, een gebied met enorme zand duinen. Het enige dat mist is de zee… We sjokken over de duinen omhoog en maken wat leuke foto´s. Daarna weer verder, langs geweldige rost combinaties en vergezichten komen we langs de obelisk, nouja het is maar welke verbeelding je er aan geeft. Hierna komen we nog langs een natuurlijk amfitheater en garganda del diablo (duivelsmond). Echt prachtig om te zien. Na de middag rijden we weer verder na Salta om de auto weer te dumpen. De chaos in het verkeer voelt zowaar vertrouwd aan 🙂 We dumpen de auto en zoeken het hotel op. Zo, nu weer verder met het openbaar vervoer…

About the author