Op weg naar Indonesië

Wat een nacht. Eerst wachten in hotel tot het twaalf uur is, dan met de taxi naar het vliegveld. Hier jezelf vervolgens nog drie uur vervelen voor je in de lucht zit. Maar we mogen niet klagen, we doen het onszelf aan he…

Na een vlucht van 10 uur, met het woestijnzand nog in onze schoenen en de sheesha in onze longen, staan we met twee benen op Indonesies grondgebied. Jakarta! Een miljoentje gepint om vervolgens onze beentjes te strekken. Anderhalf uur staan in de bus naar het station in Jakarta city. Daar aangekomen stappen we uit in een ware chaos.

Overal bussen, rammelende driewielers met motor (bajaj) en mensen, heel veel mensen. Al snel zitten we in een bajaj en kunnen we elkaar niet meer verstaan. Wel brengt hij ons keurig naar het questhouse. Tas dumpen en nog even de gezellige drukte op straat in.

Nog zo’n nacht. Veels te warm en de ventilator is nauwelijks voelbaar. De eerste muggenbeten hebben we ook te pakken. Tevens klaagt Ruud over aardbevingen in ons bed, elke keer als ik een arm of been optil… De vraag is of dit meer zegt over het bed of over mijn manier van slapen! Maar goed. Op tijd eruit en met de trein naar Bogor. Nog een hele belevenis om het juiste spoor te vinden en de juiste trein. Er vertrekken er iets te veel. Aangekomen in Bogor, ja ja het is gelukt, worden we in het Nederlands aangespoken. We worden meegenomen naar de tourist office om daar overgehaald te worden voor een organised tour van drie dagen. We zien wel precies dezelfde dingen en meer in een korte tijd en worden afgezet in de plaats waar we daarna heen willen. Klinkt goed toch. We zullen zien.
In plaats dat we nu moeten haasten hebben we de hele dag in Bogor. De tour begint namelijk morgenvroeg. We starten met de Botanische Tuinen. Enorm groot en veel is mooi aangelegd. Een mannetje in het ‘park’ legt ons wat uit over speciale bloemen en geneeskrachtige planten tegen muggenbeten. Komt goed van pas, want na de eersten van vannacht zijn er toch al zo’n 10 bijgekomen. Na deze uitleg beseffen we dat de schoonheid van tuinen niet aan ons besteed is. We zeggen af en toe mooi mooi tegen elkaar maar realiseren niet hoe bijzonder het is. Misschien over 20 jaar of zo.
Nog even over de lokale markt, alle geurtjes opsnuiven en dat de airco in, internetten. Vanavond eten, wat drinken in de bar en hopelijk goed slapen. Morgen begint onze tour.

De foto’s van Dubai staan inmiddels op de site. Op die van Indonisie moeten jullie nog even op wachten.
Tot de volgende keer.

About the author