Panama Casco Viejo

Zoals eerder vermeld gaan we vandaag eerst naar Casco Viejo. Het gedeelte waar de Fransen veel invloeden hebben achtergelaten. Momenteel wordt het voor een groot deel in de oude stijl gerestaureerd. Is ook nodig. Een taxichauffeur verteld dat dit het nieuwe hippe Panama City moet worden. Nou dat zal nog wel een aantal jaartjes duren… Maar, die gebouwen die reeds gerestaureerd zijn zijn prachtig.

We worden gedropt bij de verdedigingmuur die de stad lang geleden tegen piraten moest beschermen.
Een enorm bouwwerk met een prachtig uitzicht over de Causeway waar we gister waren. Via het plein waar de werkzaamheden van de fransen bij de bouw van het kanaal wordt beschreven (in het spaans) zitten we een tijdje op ons gemak rond te kijken. Dit stukje stad ziet inderdaad frans uit… Het vakantiegevoel begint te komen. Toch erg dat we daar Franse huizen voor nodig hebben dit jaar!!
We lopen via het presidentiele huis een stuk terug. Een prachtig uitzicht over de skyline van Panama City doet ons nog even wachten voor we een taxi nemen naar Albrook Mall. Eén van de grootste shopping malls van de stad.
De mall is niet heel bijzonder en onder het genot van een heerlijk Subway-broodje bedenken we wat we de rest van de dag zullen doen. Het oudste gedeelte van Panama City is volgens de Lonely planet (LP) niet heel bijzonder en bovendien niet veilig. Valt dus af. Het park van gisteren viel tegen en de trein naar Colon om de andere kant van het kanaal te kunnen bekijken rijdt niet in het weekend. We besluiten terug te gaan naar de Causeway (deze boulevard verbind 3 eilanden met het vaste land) om daar nog een soort museum te bekijken. Een errug goede keus blijkt later. Het zit op de punt van het eerste eiland. Compleet in de openlucht. Er bevindt zich veel informatie over het land, de zee en het strand. Verder een bak met schildpadden en ander zee gespuis. In het dry forest worden we lekgeprikt door ongedierte, maar daar staat tegenover dat we enkele luiaarden, twee leguanen en vele pelikanen mogen aanschouwen. Super, vooral die luiaarden. Wat zijn die traag zeg. Eén bewoog van boom naar boom in slow motion.. Geweldig.
Als we even later op een bankje, met uitzicht over de mond van het kanaal met de wachtende schepen, zitten hoort Ruud iets ritselen. Vanuit de bosjes komt er een wasbeer zijn avondmaaltijd ophalen uit de vuilnisbak. Zo´n komisch gezicht.
Onze avondmaaltijd bestaat uit een ovengebakken pizza op de Causeway. Moe, voldaan en erg op tijd liggen we op bed.

 

About the author