Salta en Bolivia

Zondag 16 augustus 2009
Na een korte nacht slaap gaat de wekker weer om 8 uur. Vandaag vertrekken we vanuit Buenos Aires (BA) naar het noorden van Argentinië. We vliegen vanaf het domestic airport naar het plaatsje Salta.

Wanneer we opstaan joelt de wind door de straten en regent het met bakken uit de lucht. Een totaal andere dag dan de laatste toen de temperaturen toch een stuk beter waren. Na rustig te hebben ontbeten hebben we een taxi gepakt naar het vliegveld. Toen met handen en voeten uitgelegd waar we heen moesten en ingechecked. Handig als je 2 woorden spaans spreekt ;-( Uiteindelijk lukt alles en zitten we in het vliegtuig. Na een erg onrustige vlucht, harde zijwind en veel turbulentie staan we 2 uur later in Salta. Hier is het weer een stuk beter, 24 graden en strak blauwe lucht. Heerlijk! Met een mini busje komen we op het bus station van Salta. Diverse (ik noem ze maar even proppers) proberen ons naar hun hostal te lokken met de beste prijzen. Eén van de dames helpt ons prima door voor ons na te vragen of er een nachtbus gaat naar Bolivia en wat de prijzen zijn en overige zaken. Ideaal, handig zo´n persoonlijke tolk. We besluiten om de nachtbus te pakken en de rest van de middag en Salta te spenderen, hier komen we dan over een week of 2 wel terug zodat we Salta en omgeving kunnen
bekijken. Dit komt beter uit omdat we ook weer vliegen van Salta naar BA.Na een middagje rond banjeren in salta en rustig te hebben gegeten gaat het richting de klok van 12u ´s nachts. We halen onze tassen op in een hostel en lopen naar het station.

Maandag 17 augustus 2009
Om kwart voor 1 vertrekt de bus. Na een erg onrustige nachtrust, (een bewegende bus en slapen in een stoel) staan we in het laatste plaatje voor de grens. We zien nog 2 andere toeristen en besluiten samen naar de grens te lopen. Uitchecken in Argentinië en inchecken in Bolivia, een eitje, zo gebeurd. We winnen ook nog eens een uur omdat Bolivia een uurtje eerder leeft.

Vervolgens een bus gepakt naar Tupiza, na 2 uurtje staan we er. Met onze 2 reisgenoten checken we in in hetzelfde hostel en besluiten om ook samen de Salar de Uyuni tour te boeken. Dit scheelt weer in de kosten, hoe meer zielen hoe goedkoper het wordt 😉

Helaas kent dit gehucht nog geen pinautomaat dus staan we nog 1 uur bij de bank te wachten om op wat voor manier dan ook met de Visa kaart maar een bedrag op te nemen. Hopelijk gaat dit allemaal goed en hebben we straks thuis geen rekening van luttele duizenden euro´s, ach dat zien we dan wel weer.

De rest van de middag slenteren we een beetje door de stad en zoeken we eindelijk maar eens een internet cafe op zodat we jullie op de hoogte te kunnen houden. De komende 4 dagen doen we een trip rond Uyuni en bezoeken we de geweldige zoutpannen dus het kan even duren voordat er weer nieuws komt! Tot dan!

About the author