Terug naar Argentinië

Donderdag 27 augustus 2009
Om iets over zevenen komen we aan in Villazon. Buiten is het al niet veel warmer dan binnen. We lopen in een kwartiertje naar de grens. Gelukkig is het in Argentinie een uurtje later zodat we zonder problemen Bolivia uit kunnen en Argentinie in.

Weer wat stempeltjes rijker in ons paspoort nemen we een taxi naar het busstation in La Quiaca. Op het nippertje halen we de bus naar Salta. De zon komt op en we ontdooien langzaam. Tenminste ik. Ruud voelt zich hondsberoerd en is steenkoud. Kan geen eten zien en ziet errug bleek. Hmmm. Dat wordt nog een lange reis…

En dat was het al want Salta ligt nog op 8 uur rijden van La Quiaca.

Eindelijk komen we in de richting van Salta. De temperatuur is opgelopen tot zo´n 30 graden en ook Ruud komt onder zijn dikke trui vandaan en begint weer wat kleur te krijgen. Gelukkig maar!

Rond 16.00 uur komen we aan in Salta. We pakken een taxi naar het hostel vlakbij de Plaza. Ziet er keurig uit. We ploffen neer, wat een reis…!! We zijn kapot, wat raar is, we hebben net 23 uur mogen zitten.. Haha!

Na een warme douche lopen we de stad in. Op zoek naar info over onze geplande autotrip. We lopen wat info winkeltjes in en vergaren zo enkele wegenkaarten en mogelijke rondjes. Eigenlijk wel hetzelfde als we in ons hoofd hebben, dus dat komt goed uit. Vervolgens op zoek naar een auto. Niet zo heel moeilijk hoor. De rental cars zitten hier op de rij.  We orienteren en sorteren op prijs en verzekering en besluiten dan voor CBO rental car te gaan. Klinkt goed toch. Het wordt een heuse Chevrolet Corsa! Voldaan gaan we eten. Ruud heeft (na 20 uur geen eten) honger!! Een goed teken. Het enige wat we daarna nog doen is slapen…zzzzz….

About the author