Vinci

Za 31-8-2013. Vanochtend is Stan zoals gewoonlijk rond half 8 weer wakker. Mooi op tijd dus! Snel even douchen, brood halen en heerlijk buiten ontbijten. We pakken onze spullen bij elkaar en rijden naar Vinci. Vinci is een klein plaatsje waar Leonardo da Vinci is geboren. We rijden naar het geboortehuis en pakken de kinderwagen uit en lopen dan naar het kleine museum. Veel stelt het niet voor. 3 kleine zaaltjes met wat verhalen van zijn leven. Het uitzicht is wel fantastisch! Vanaf een heuveltop kijk je zo de vallei in. Aansluitend rijden we terug naar Vinci, op een terrasje drinken we wat en eet Stan zijn boterham op. Het mannetje vind alle aandacht prachtig! Dag in dag uit papa en mama om zich heen vind ie geweldig! Lachend eet hij zijn boterham op! Hierna lopen we naar het museum en bekijken alle uitvindingen en theorieen die Leonardo bedacht heeft. Wat dat betreft wel bijzonder hoe men toen al alles wist. Het museum is gevestigd in een oud kasteeltje en ook hier kunnen we naar de toren klimmen. Stan gaat weer in de draagzak en we sjouwen naar boven. Het uitzicht over het dorpje en de omliggende heuvels is mooi. We maken een paar foto’s en lopen dan het museum weer uit. In het kerkje in Vinci lopen we ook even naar binnen. Geen idee waarom maar elke kerk die we inlopen begint stan te praten en geluidjes te maken! Alsof hij weet dat ie stil moet zijn maar dat zit er niet in! haha. Bij de auto eten we op een bankje nog even een broodje, een verlate lunch. De auto heeft een tijdje in de zon gestaan dus die is echt warm van binnen. Snel starten en de airco aan, pff lang leve de airco! Via de supermarkt waar we weer de nodige inkopen doen rijden we weer terug naar de camping. 1 van de inkopen is een enorme meloen van ruim 8 kilo. Net zo zwaar als Stan! Hier krijgt Stan weer te eten en vervolgens schieten we snel in de zwembroek… ff afkoelen. Stan vind het weer geweldig maar dat is eigenlijk elke keer als we hem in het zwembad gooien. Terug bij onze stacaravan eten we nog het fruit dat we langs de weg gekocht hebben. Heerlijk rijpe perzikken en vijgen. Stan peuzelt zijn  vingers erbij op. ‘s Avonds eten we lekker buiten en als Stan in bed ligt kunnen wij nog lekker wat drinken op onze veranda!

Zo 1-9-2013. Vandaag blijven we lekker op de camping. Stan heeft nu al een paar dagen ‘s middags niet geslapen en dus gooien we hem even weer in een ritme. Na het ontbijt en de fruithap zwemmen we even een uurtje en lopen weer terug naar ons plekje. Als het eten erin zit gooien we Stan in bed en ploffen zelf relaxed neer op de veranda. Stan neemt het er wel van deze middag. Hij slaapt maarlieft 4 uur dus hij heeft het wel nodig gehad! Het is trouwens een aardige metamorfose op de camping. Vandaag is de eerste dag na het hoogseizoen en dus zijn diverse regels over boord gegooid. Alle ligbedden die tot gister netjes op een rijtje stonden langs het zwembad staan nu verspreid her en der overal tussen. De badmeester is verdwenen en schijnbaar ook de regel dat je een badmuts opmoet. Nou ja Prima toch! De meest vervelende komen we ‘s middags achter als we een ijsje willen halen….. De ijskraam is ook dicht. pff hoe kunnen ze dat nou doen? Het is niet anders, als we een ijsje willen moeten we maar even naar het dorpje toelopen. Nou vooruit dan maar. Met z’n drieën lopen we naar het dorpje San Baronto, gelukkig is hier de ijskraam nog wel open. Op het terras genieten we van ons ijsje en lopen dan weer terug naar de camping. Vandaag staat er pasta op het menu dus we beginnen met koken, ook voor stan koken we pasta en mixen dit met een tomaat en paprika. Hij vindt het heerlijk! Het hele bakje is binnen de kortste keren leeg. Fantastisch! De avond eindigt zoals de meesten, lekker met een drankje op onze veranda!

Ma 2-9-2013. Weer een lekker dagje op de camping. Tja wat doe je dan zoal..? Beetje zwemmen en lezen, spelen met Stan en verder helemaal niets. ‘s Middag drinken we op het terras van de camping nog even een drankje. Voor Ester is het alcohol vrij maar voor mezelf heb ik een Aperol Spritz besteld. Een drankje in een wijnglas met aperol, champagne en een beetje fris erin. Echt italiaans, en heerlijk. In het zonnetje zitten we lekker te relaxen. Voor Stan hebben we zijn drinkbeker meegenomen en hier heeft hij de grootste lol mee. Wanneer hij er een slok uitkrijgt kijkt hij vol trots lachtend om zich heen! Het rietje verdient ook de volle aandacht, alle kanten worden bekeken en bekwijld maar Stan heeft de grootste lol. De dag vliegt weer voorbij, morgen naar Pisa!

About the author